Recap start boring - spud event 21 juni


22 juni 2023

Volgende week is het eindelijk zo ver: het boorproces van Geothermie Delft gaat van start na jaren van intensieve voorbereiding. Samen met de partners en belanghebbenden vierden we gisteren deze enorme mijlpaal tijdens het 'Start boring - spud event' op de boorlocatie.

Onder de aanwezigen bevonden zich onder andere alle partners van GTD, wethouder Maaike Zwart (Duurzaamheid, Werk & Inkomen en Economie, Gemeente Delft), Jan-Dirk Jansen (Decaan Civiele Techniek en Geowetenschap, TU Delft) en de 'founding fathers' van GTD, Andries Wever en Douglas Gilding. Met de aanwezigheid van meer dan 200 gasten van onder andere het DAP symposium werd duidelijk dat dit een belangrijk moment was in de geschiedenis van Geothermie Delft.

Het evenement begon met een aantal inspirerende toespraken. Phil Vardon (Professor Energy Geomechanics, TU Delft), deelde zijn expertise over het wetenschappelijk onderzoek dat wordt gedaan voor Geothermie Delft. Andries Wever en Douglas Gilding spraken vol trots over het ontstaan van het idee om aardwarmte te produceren op de TU Delft campus. Tot slot sprak Bas van Dun (bestuurder GTD, Aardyn) over de volgende fase van het project en het belang van samenwerking en vertrouwen in elkaar.

Een bijzonder moment tijdens het evenement was de plaatsing van het Sint Barbara-beeldje, een symbool van bescherming voor het boorproject (lees hier meer over Sint-Barbara). Vervolgens zongen de aanwezigen, onder leiding van het bestuur van de Mijnbouwkundige Vereeniging en Leendert-Jan Ursem (Drilling and Completions Manager, Aardyn) samen het traditionele mijnwerkerslied "Glück Auf" om het project en alle betrokkenen geluk toe te wensen. Na de ceremonie was er gelegenheid om te netwerken en konden gasten met elkaar proosten.

Al met al was het een mooie middag waarbij we samen stilstonden bij de voortgang die we geboekt hebben en de toekomst van Geothermie Delft. Volgende week maandag (26 juni) zal er officieel gestart worden met het boorproces. We nodigen iedereen uit om onze website in de gaten te houden, waar we regelmatig updates zullen plaatsen over de voortgang en ontwikkelingen.

Bedankt voor jullie aanwezigheid!

Officiële opening door (van links naar rechts): Jan-Dirk Jansen (Decaan Civiele Techniek en Geowetenschap, TU Delft)), Bas van Dun (bestuurder GTD, Aardyn), Maaike Zwart (Wethouder Duurzaamheid, Werk & Inkomen en Economie, Gemeente Delft), Jeroen van Duin (algemeen directeur, Shell Geothermal), Marco Goense (Manager Warmtetransitie Asset Management, EBN) en Paul Althuis (directeur TU Delft Impact & Innovation Center).

Founding Fathers Andries Wever en Douglas Gilding

Bas van Dun 

Phil Vardon

Zingen Glück Auf en plaatsing Sint-Barbara beeldje (Mijnbouwkundige Vereeniging en Leendert-Jan Ursem (Aardyn) 

Rondleiding boorlocatie bestuurders

Netwerkmogelijkheid

 

Tags
Algemeen
2024 © Knijnenburg Producties