Wethouder Zwart op werkbezoek bij Geothermie Delft


11 augustus 2022

Hoe ziet het aardwarmteproject in Delft er nu uit? Hoe loopt het momenteel en wat zijn de verwachtingen voor de komende maanden? Wethouder Maaike Zwart en een team van ambtenaren van de gemeente Delft kwamen deze week zelf een kijkje nemen tijdens een werkbezoek aan Geothermie Delft.

Wethouder Zwart, die sinds juni 2022 in functie is, ging tijdens een zomerse fietstocht door Delft langs de belangrijkste duurzame energieprojecten in de stad. Als portefeuillehouder voor duurzaamheid, werk & inkomen en economie was de nieuwe wethouder vooral benieuwd naar verduurzamingsimpact door de levering van aardwarmte aan de gebouwde omgeving en de ruimtelijke inpassing van dit soort projecten. Ook stonden we stil bij de relaties en samenwerking met partijen in de omgeving, waaronder de bedrijven op de Rotterdamseweg en Schieoevers en het andere belangrijke duurzame warmteproject Open Warmtenet Delft.

Net als de afgelopen jaren, zullen GTD en de gemeente Delft ook de komende periode intensief met elkaar blijven samenwerken om de realisatie van de aardwarmtecentrale zo soepel mogelijk te laten verlopen. Want de duurzaamheidsambities van de gemeente Delft zijn onverminderd stevig!

Meer weten over Delft Aardgasvrij? Kijk op https://www.delft.nl/milieu/energie/delft-aardgasvrij 

Tags
Politiek
2023 © Knijnenburg Producties