Update boorproces week 31


3 augustus 2023

In het bovenste gedeelte van de injectieput is de verbuizing met succes geïnstalleerd en gecementeerd. Daarnaast is de Blowout Preventer (BOP) geplaatst. Deze BOP is van cruciaal belang tijdens aardwarmteboringen om de veiligheid van de operatie te waarborgen en het risico van een blowout (het vrijkomen van eventueel gas) te minimaliseren.

In de afgelopen twee weken hebben we verder geboord en zijn we nu bij de top van het warmwater reservoir aangekomen. De huidige diamantboor zal deze week worden vervangen door de kernapparatuur, waaronder de holle kernboor. Dit wordt gebruikt om kernen of monsters van gesteente of sedimenten te verkrijgen om hiermee gegevens te kunnen verzamelen over de aardwarmte bron.

Het installeren van de kernapparatuur vereist meerdere op-en-neer bewegingen in de put, waarvan de eerste afdaling voor vannacht (3 augustus) is gepland. De laatste opwaartse beweging staat gepland voor zaterdagochtend. Na deze fase verwachten we nog ongeveer een maand nodig te hebben om de injectieput volledig af te ronden. Dit omvat onder andere het installeren van speciale buizen en een glasvezelkabel.

We gaan weer hard aan het werk de komende tijd!

Lees hier ook meer over het boorproces in ons interview met de dilling manager van GTD, Leendert-Jan Ursem. 

De diamantboor die op  dit moment wordt gebruikt om te boren.  

 

Tags
Werkzaamheden
2024 © Knijnenburg Producties